Var hittar jag mitt däcktryck?

Du hittar ditt rekommenderade däcktryck här på dacktryck.com. Om vi inte skulle ha ditt däcktryck kan du enkelt hitta det på din bil eller i din bils handbok. Din däcktrycksdekal brukar sitta på något av de här ställena

Sidan av förardörren

Ett vanligt ställe du hittar ditt däcktryck på t.ex. Audibilar.

Förarsidans B-stolpe

På detta ställe hittar du vanligtvis din däcktrycksdekal på Volvobilar.

Baksidan av tanklocket

Däcktrycksdekalen på baksidan av tanklocket. Kanske det vanligaste stället den sitter på. Till både Mercedes-Benz och t.ex. Skoda.

I din bils handbok

Om du inte hittar din bils rekommenderade däcktryck på ovan nämnda förslag eller här på dacktryck.com så kan du slå upp i din handbok under däcktryck eller lufttryck i däck. Och kom ihåg att fylla på ditt däcktryck på kalla däck, det vill säga däck som du inte har kört med.

Information om däcktryck på dacktryck.com är endast i vägledande syfte. Dacktryck.com försöker hjälpa bilister att inte köra med för lågt däcktryck och därmed köra på ett säkert och mer ekonomiskt sätt. Däcktrycken för bilmodeller hämtas från handböcker, dekaler från de olika bilmodellerna eller ledande däcktillverkare. Däcktrycket som anges är för kalla däck och hastigheter upp till 160 km/h om inget annat anges. För däcktryck för just din bilmodell kontrollera bilens handbok, baksidan av tanklocket, på sidan av förardörren eller på bilens B-stolpe vid förarsidan.